Wat is Numerologie?

 

Numerologie - ook wel getallenleer genoemd - is een oude wijsheid die in de tijd van Pythagoras is ontstaan. Maar ook in de culturen van de Maya's, de Egyptenaren en Indianen werd er betekenis gegeven aan de getallen. Getallen waren symbolen.

In de methode die ik heb geleerd, wordt er betekenis gegeven aan de getallen van de geboortedatum.

De methode kijkt naar de zichtbare getallen - de dag, de maand en het geboortejaar - waarop iemand geboren is. Maar tevens komen er onzichtbare getallen te voorschijn na enkele eenvoudige berekeningen.  Als numeroloog kijk ik naar de combinaties van de getallen die voor een ieder uniek is mits de geboortedatum natuurlijk verschilt.

 

De numerologie volgens de methode van Theo Jeukens, is een unieke en zeer treffende methode die leidt tot een waardevol persoonlijk consult. Deze methode, die ik mij tijdens de opleiding tot numerologe, eigen heb gemaakt voelt als "magie". Het is herkenbaar en wordt omschreven met een fijne en positieve intentie waardoor je begrip krijgt voor jezelf.

 

Deze methode is ook zeer duidelijk en herkenbaar voor kinderen en jongeren. Er is zelfs een numerologieboek voor jongeren; Jongerennumerologie!

De methode heeft de getallen gekoppeld aan dieren. Deze dieren zijn voor jongeren heel goed te verbinden aan gevoelens en eigenschappen waardoor zij heel snel begrijpen welke levenslessen, kwaliteiten en uitdagingen bij hen horen.  Kinderen begrijpen en onthouden dan heel gemakkelijk dat zij bijvoorbeeld een olifant zijn en hun zusje een vlinder en dat beide dus andere en unieke talenten, eigenschappen en gevoelens kent.

Een kort filmje vertelt je meer over:  De kracht van numerologie

 

 Theo Jeukens is de auteur van het boek "Jongerennumerologie". Met behulp van het boek kun je alle getallen die betrekking hebben op de jeugdcyclus berekenen.