28 november 2018

TIME-OUT

Soms zet je lijf je letterlijk even uit…..wanneer je vast loopt.

Afgelopen week had ik een drukke week. Op alle vlakken waren er situaties die extra aandacht nodig hadden.

Door frustraties, omdat ik niet meteen alles op kon lossen, sliep ik slecht zodat ik voldoende tijd had om na te denken over oplossingen.... Niet dat ik dit bewust wil, maar dat is wat er gebeurt wanneer ik ga piekeren…. Mijn hoofd gaat “aan” midden in de nacht… :-(

Het loslaten van frustraties vind ik zo’n beetje het aller moeilijkste wat er is. Ik ervaar het als een belemmering, en het zet mij vast. Letterlijk deze keer.

 

Afgelopen zaterdagochtend ving ik – uit een reflex – een cappuccinokopje op, die van de plank afgleed. Op dat moment schoot er een pijnscheut door mijn bovenrug die zo heftig was dat ik ter plekke flauw viel.

TIME-OUT voor Miek.

Na dat ik terug op de wereld was kostte het me nog moeite om op te staan en een juiste - ontspannen – houding te vinden.

Het hele weekend heb ik mijzelf RUST gegeven. Even bewust geen zaken meer “opvangen”, alles van mij af laten glijden en zo vaak mijn schouders ergens voor optrekken dat ik ze weer soepel kan bewegen. :-) ;-)

Er ontstond weer ruimte in mijn rug en in mijn hoofd.

Ik vind het bijzonder hoe situaties als deze, mij letterlijk bewust maken van wat er in mijn leven speelt, en hoe ik hier het beste mee om kan gaan….

 

RUST gaat niet alleen over slapen, ontspannen of even zitten met een kop cappuccino.

RUST gaat veel meer over de kracht en balans die je ervaart wanneer je -op tijd – aandacht geeft aan dat gene wat er op mentaal vlak speelt.