30 oktober 2018

THE ONLY LIMITS YOU HAVE ARE THE LIMITS YOU BELIEVE - Wayne Dyer.

Naast mijn praktijk SENSES werk ik ook als docent. Gisteren zat ik na de lessen even met een collega te praten. Beide zijn we ZZP-er en beide lopen we tegen soortgelijke zaken aan waar vele startende ondernemers tegen aan lopen. Heerlijk om daar dan samen even over te “sparren".

Mijn collega vroeg mij, -nee, eigenlijk stelde ze vast – dat ik lekker in mijn vel zit de laatste tijd….en dat ze dat fijn vond om te zien. Want eerlijk is eerlijk, een paar jaar geleden was ik niet meer zo blij met mijn baan in het onderwijs.

In de auto dacht ik hier over na. Wat is er veranderd?

 

Misschien herken je dat je niet meer blij wordt van je werk. En dat je je afvraagt wat je nu eigenlijk wilt. Misschien geloof je dat de enige kans die je hebt om je ooit echt goed te voelen, is door je te onttrekken aan de negatieve invloeden.

Maar het idee om ontslag te nemen voelt ook niet goed omdat dat een terugval in je inkomen zal veroorzaken waar je niet op zit te wachten. Dus ploeter je verder met het nare gevoel dat je klem zit.

Wat als je een stap op zij zou zetten en de situatie anders zou kunnen bekijken. Stel je zou je carrière niet zien als “werk dat je doet in ruil voor geld”, maar als het investeren van tijd in ruil voor vreugde volle ervaringen. Dan wordt het plaatje anders en laat je overtuigingen los om anders met een situatie om te gaan.

 

De snelste weg naar een verbeterde werkomgeving is te zoeken naar punten in je huidige werkomgeving die je een goed gevoel geven. De meeste mensen doen precies het tegenovergestelde: ze wijzen en klagen over de tekortkomingen van de werkplek waar ze nu zijn. Herkenbaar? Lees rustig verder. ;-)

Klagen houdt een deur naar mogelijkheden dicht. Je negatieve gedachten gaan je overtuigen dat het niet anders kan. STOP. Zie het als een uitdaging. NATUURLIJK kan het anders, duh..

 

Neem zelf de verantwoordelijkheid voor de verandering die je graag wilt zien.

  • Maak een lijstje van dingen die prettig zijn aan waar je nu werkzaam bent (ja, dat wordt even omdenken, maar je kunt het!)
  • Denk en spreek over wat je wel wilt
  • Start met doen waar je blij van wordt.

Wanneer je nog niet precies weet waar je blij van wordt, ga dan ALLES doen wat je leuk lijkt! Sta jezelf toe om verliefd te worden op nieuwe ervaringen om zo in contact te kunnen komen met andere mensen, die nieuwe mogelijkheden op je pad plaatsen waardoor er deuren open gaan die je nog nooit had gezien. ;-)  

Hierdoor neemt je energie toe en ga je situaties anders ervaren. Mogelijk zorgt dit voor een nieuwe werkplek of een eigen onderneming. Of misschien zit je over een paar jaar nog bij dezelfde werkgever, met dezelfde leuke collega’s, op de bank, maar ervaar je je werk compleet anders omdat je buiten de bestaande kaders hebt gekeken en je leven hebt ingericht waar JIJ blij van wordt.

 

REMEMBER: The only limits you have are the limits you believe.