12 september 2018

THE BEST AND MOST BEAUTIFUL THINGS IN THE WORLD

CAN NOT BE SEEN OR EVEN TOUCHED

THEY MUST BE FELT WITHIN THE HEART...
- Helen Adams Keller -

Sinds mijn 22ste woon ik in Nijmegen. Het eerste wat ik in deze stad kocht was een kaart met de bovenstaande quote. Mijn oog viel er op. En de tekst raakte me.

Ik hing de kaart aan de muur op mijn studentenkamer. Jaren later zocht ik op van wie de quote is en kwam ik er achter wie Helen Adams Keller was.

Helen werd geboren in 1880 in Amerika. Op de leeftijd van 19 maanden werd zij door een ziekte doof en blind.

Ze kon moeilijk praten maar leerde braille, gebarentaal en liplezen met haar vingers. Ze voltooide als eerste doof-blinde een middelbare school en een Universitaire studie. Ze leerde 5 talen, Engels, Duits, Frans, Latijn en Grieks.
Ze heeft tientallen boeken geschreven en lezingen gegeven over de hele wereld met als doel het onderwijs voor blinden en doven te verbeteren.

WAUW, ik was perplex en vol bewondering voor deze vrouw toe ik dit las. Wat een doorzettingsvermogen en veerkracht. En ja, ik zag herkenning in haar. En haar leven zie ik als een inspiratiebron.

Ook ik ben geboren met slechte ogen. Mijn linker oog ziet bijna niks. Rechts draag ik al jaren een contactlens waarvan ik de laatste tijd de sterkte steeds vaker aan moet laten passen…
Ook mijn weg is richting het onderwijs gegaan, ik sta inmiddels 13 jaar voor de klas.
Ook ik hou van boeken lezen, quotes bedenken en schrijven

En ook ik weet inmiddels dat de beste en mooiste dingen in de wereld de momenten en herinneringen zijn die je mee maakt in je leven, waarbij je voelt dat de liefde stroomt en je hart wordt geraakt.

En elke toevalligheid die daarbij op je pad komt, ook al is het maar een kaartje, is er 1 die een dikke knipoog verdiend.