MUZIEK VAN DE ZIEL – deel 2-

Mijn favoriete plekje in huis is mijn hangstoel. De stoel geeft geborgenheid en bescherming, een heerlijk MIJ-mer-plekje. ;-)
In mijn hangstoel gaan mijn gedachten naar mijn broer. Mijn broer werd in 2011 ziek, hij kreeg slokdarmkanker. In de jaren van zijn ziek zijn hebben wij vele mooie en bijzondere momenten ervaren. We spraken af dat hij mij na zijn dood signalen zou geven wanneer dit mogelijk zou zijn.
In 2013 overleed hij in mijn armen, in aanwezigheid van familieleden, zoals hij graag wilde.
Mijn broer en ik geloofden beide niet in toeval, er moest meer zijn dan dat wij wisten. We hadden beide een zeer goede intuïtie en maakten daar van jongs af aan gebruik van.

De samenwerking met het universum ervaar ik ook vanuit de zielsconnectie met mijn broer. Alhoewel ik hier in het begin wel even overdonderd door was.
Ik herinner mij dat ik, enkele weken na zijn overlijden in 2013, stond af te wassen en zijn stem "hoorde".
Ik stopte met de afwas en vroeg mij af wat ik hoorde. Ik wist en voelde dat het mijn broer zijn energie was.

Sommigen zullen nu vragend hun wenkbrauwen optrekken en oordelen dat ik ze niet allemaal op een rijtje heb. Maar wanneer je nieuwsgierig bent, lees dan even door. Ik wil je namelijk niet overtuigen maar gewoon een ervaring met je delen.

Mijn broer zei tegen mij dat "het derde nummer heel speciaal was voor zijn vrouw ".
Ik wist dat zijn vrouw de vorige avond naar een concert van de Toppers was geweest.
Met alle respect, ik kreeg twijfels of deze informatie zou kloppen.
Ik hoorde mijn broer lachen en hij zei gekscherend; " als je met mij wilt communiceren moet je wel luisteren naar wat ik zeg".


Ik wist even niet wat ik moest doen. Was dit echt? Of verzon ik dit? Wat als ik mijn schoonzusje zou bellen en het zou niet kloppen, wat dan? Ik wilde haar absoluut niet kwetsen of verdriet doen.
Alle twijfels en angsten passeerden de revue. Want wat vond ik het nog altijd belangrijk wat anderen van mij zouden denken of vinden.
Ik liep letterlijk te ijsberen tussen mijn mobiel en de afwas.
Uiteindelijk besloot ik om mijn schoonzusje een @ppje te sturen.
Ik vertelde haar in een paar @ppjes wat ik had ervaren.
Even later belde ze mij terug.

Ze vertelde mij dat ze naar het concert van de Toppers was geweest.
Op de terugweg in de auto - ze reed mee met vriendinnen - had de radio aangestaan. Het derde nummer was het nummer waarop mijn broer en zij hun openingsdans hadden - zullen - doen tijdens hun huwelijksdag.
Ze was geraakt door het liedje en voelde even het intense gemis.


De openingsdans hebben mijn broer en mijn schoonzus nooit kunnen doen. Tijdens hun bruiloft was er een moment dat mijn broer zich niet goed voelde en moest rusten om de avond aan te kunnen. De ziekte vroeg veel van zijn energie. Ze namen toen het besluit om de openingsdans over te slaan.

Ik was verbaasd en ontroerd door haar verhaal.
Dit is de magie van het leven. Het besef dat alles energie is.
En in mijn beleving is het lichaam slechts een tijdelijke vorm die wordt aangenomen door de ziel om levenslessen op te kunnen doen.
Na de aardse lessen gaat de ziel naar een andere dimensie maar dat betekent niet dat het niet meer mogelijk is om de verbondenheid te kunnen ervaren.
Waardevol en dankbaar zijn de meest passende woorden voor dit soort mooie momenten.


Creëer voor jezelf bijzondere momenten met diepgang. Momenten waarbij je geraakt wordt in je hart en waarbij je jezelf laat zien. Dit worden ooit de meest krachtige herinneringen die je zullen helpen in tijden van Aards afscheid.
Leef je leven met lef en volg de muziek van de ziel.