7 november 2018

MAAK VAN JE ANGSTEN JE UITDAGINGEN

Mijn jongste zoon wordt bijna 9. Wat een heerlijk kind is hij toch. Een echt November-kind zie ik, als numeroloog.

Bij het November- kind hoort het getal 11 en het dier de vlinder.

Een vlinder is eerst een rups voordat het een vlinder kan worden. Mijn zoon zit volop in zijn rups fase. Onopvallend onder een blad beweegt hij mee met zijn omgeving.

Hij is gevoelig voor sfeer. Hij hoort en voelt ook dat gene dat niet gezegd wordt. Hij wil heel graag dat andere kinderen hem leuk en aardig en stoer en slim vinden. Dus omdat allemaal te zijn, is hij super druk met “”aanvoelen” , “afstemmen” en “aanpassen”. Want die gave heeft hij als een 11 kind. Hij “scant” zijn vriendjes, de juf, zijn ouders, zijn broer, en mensen in de rij van de supermarkt, daar hoeft hij niks voor te doen, dat gaat vanzelf. En zo weet hij precies “hoe” hij kan zijn voor iedereen.

Om maar niemand teleur te stellen, en altijd super lief en aardig te zijn, mee te bewegen met de onuitgesproken verwachtingen van anderen.

Totdat er uiteindelijk een grens is bereikt….dan steekt het gifkikkertje de kop op en kan hij heel boos worden en zich intens verdrietig voelen…

 

Omdat het voor hem zo belangrijk is wat andere mensen van hem vinden, durft hij in een (nieuwe) groep zichzelf niet te laten zien. Dat maakt hem nerveus en onzeker. “Wat vinden ze van mij” wordt een angst in zijn hoofd.

Hij wil al een jaar op Free Running. Een toepasselijke sport voor hem; Vrij Rennen….ik snap zijn verlangen. ;-)

We zijn gaan kijken, en kijken.....en kijken…en hij heeft een keer mee gedaan… met een vriendje dat wel een proefles wilde mee rennen. Toen durfde hij en genoot hij volop.

Maar ja, het vriendje koos voor een andere sport….en mijn zoon wilde niet meer, durfde niet meer, de angst was te groot om alleen te gaan. Wat ik ook zei...of deed.

Nu, een jaar later, heeft hij twee keer mee gedaan met een proefles samen met twee andere kinderen die hij goed kent.

Afgelopen zaterdag reden we, na de les, terug naar huis. Ik vroeg hem of hij echt op Free Running wil. Zijn antwoord was “ja”. En wat als je vrienden niet kiezen voor Free Running….wat kies jij dan?

“Dan ga ik toch, mama” zei hij.

Zijn angst wordt zijn uitdaging! De eerste stappen zijn gezet, het zelfvertrouwen is al een beetje gegroeid. Nu heeft hij doorzettingsvermogen nodig en moed en dan komen de positieve ervaringen vanzelf!

Ik ben zoooo benieuwd wat hij komende zaterdag gaat ervaren. Go,go,go my boy!

 

Kinderen en numerologie is een hele mooie match. Ik kan je uren vertellen over de mooie bijzonderheden van kinderen (en volwassenen) die door de numerologie naar voren komen.

In januari ga ik een avond organiseren over numerologie voor ouders en leerkrachten. Deze avond is gericht op het getal van de maand waarin het kind geboren is en de bijzonderheden die daar bij horen.

Hou mijn website en Sociale Media in de gaten.