25 februari 2019

LAUGHTER IS THE FIREWORKS OF THE SOUL

 

Weten waar je blij van wordt, klinkt heel gemakkelijk en logisch. Wat vind je leuk? Maak een lijstje en kies daar de leukste optie uit. Ga een opleiding kiezen die daar bij past. Dan vind je vervolgens vanzelf een baan waar je blij van wordt. Simpel toch?

 

Was het maar zo simpel. Als docent op school zie ik regelmatig studenten die niet weten of de opleiding echt bij hen past. Of die na het behalen van het diploma, toch besluiten om nog een andere studie te gaan doen.

Is dat erg? Nee, dat is niet erg. Maar niet weten waar je blij van wordt, leidt je verder bij jezelf vandaan. Je gaat dan namelijk kiezen uit de opties die je aangedragen krijgt, in plaats dat je keuzes maakt vanuit je hart.

Hoe meer je gaat leven volgens de invulling of verwachtingen van anderen, hoe ongelukkiger je wordt. Je voelt dan aan alles dat je geleefd wordt in plaats dat je je eigen leven invulling geeft.

 

Na dat ik mijn opleiding voor dierenartsassistente had afgerond, koos ik voor het onderwijs. Na 10 jaren voor de klas durfde ik eindelijk keuzes te maken waar ik blijer van werd maar waar mijn omgeving niet achter stond. Toen een lastige les, nu eentje waarvan ik zie dat ik het heel erg nodig had. Ik koos voor massage en later ook voor numerologie.

 

Doen waar je blij van wordt geeft ontzettend veel energie.

Doordat ik Senses ben gestart ben ik niet rijker geworden in financieel opzicht. De balans tussen inkomsten en uitgaven is niet in de juiste verhouding en de business kant verdiend dus nog de nodige aandacht.

De Happiness-kant daarin tegen is enorm gegroeid. Doordat ik mijn praktijk gestart ben heb ik voor mijzelf een manier gecreëerd om mijn kwaliteiten in te zetten. Ik kan mij ontwikkelen en ontplooien en kennis en vaardigheden delen waar ik blij van word. Hierbij voel ik me goed. Het werk in de praktijk klopt met mijn kwaliteiten. Het versterkt de trilling, de energie. Die draag ik vervolgens met een glimlach uit. Door bewust te gaan kiezen voor datgene waar ik blij van word ben ik mij bewust geworden van het feit wat voor impact het op mijn omgeving heeft gehad dat ik lekker in mijn vel kwam te zitten.

Mijn stresslevel is gedaald. Hierdoor heb ik meer energie en kan ik meer aan.

Ik werk nog steeds in loondienst en combineer mijn praktijk en de zorg voor mijn kinderen en de hond daaromheen. Ik sport graag en doe dit ‘sochtends vroeg voordat ik de kinderen wakker maak.

Door Senses werk ik gemiddeld meer uren per week dan toen ik alleen mijn baan voor de klas had. Maar nu voel ik mij energieker en gelukkiger dan toen ik de praktijk nog niet had.

 

Soms ben je dus niet op zoek naar ontspanning in de zin van “op de bank zitten” maar ontspanning door iets te gaan DOEN waardoor je geïnspireerd raakt en energie krijgt.

Ik wil je graag aanmoedigen om te gaan doen waar je blij van wordt.

Glimmende ogen krijgen wanneer je de energie en passie voelt van dat gene wat je aan het doen bent is fantastisch.

Je voldaan voelen omdat je betekenis hebt gegeven aan je eigenheid is inspirerend voor anderen maar bovenal een versterking van je eigen energie. Dat is zo tof!

En nee, het hoeft niet perse iets te zijn waar je ook meteen geld mee verdiend. Maar geef jezelf prioriteit.

Alleen jij kunt jezelf gelukkig maken.

Ga die dingen doen die je een grote lach op je gezicht bezorgen!

Laughter is the fireworks of the soul.