11 maart 2019

 

BLIJE ZIELEN & DAADKRACHT

 

Als kind gaf ik mijn eerste spreekbeurt over de zeehond. Ik was naar de zeehondencrèche geweest in Pieterburen.

In de jaren 80 heerste er Zeehondenziekte waardoor de populatie zeehonden in het waddengebied afnam. Ik wist meteen wat ik wilde doen; helpen

Ik gaf, als 6-jarige, mijn eerste spreekbeurt op school met volle overtuiging want ik had een missie:

Ik wilde de zeehonden helpen en daarvoor was geld nodig. Na mijn spreekbeurt lag er op mijn tafel een uitgerolde super-poster van een zeehond, stickers, een informatieboekje, en mijn opgepimpte jampotje. Ik vroeg iedereen een kleine bijdrage te geven om zo het jampotje te vullen voor de zeehonden.

 

Na een paar weken zat er ruim 35 gulden in het spaarpotje. Ik was super trots op mijn klasgenootjes. Ik had Leny t Hart een brief geschreven en gevraagd of ik het geld mocht komen brengen. Ik kreeg van Leny persoonlijk een brief terug.

Twee weken later stonden we weer bij de zeehondencrèche met het jampotje. Op een groot krijtbord stond mijn naam geschreven en werd ik welkom geheten.

We kregen een rondleiding en ik mocht al mijn vragen stellen. Ik voelde mij een wereldster. Ik vond het zooooo tof om de wereld een beetje beter te maken. Zo gaaf om iets voor een ander te kunnen betekenen. Zo bijzonder om een beweging op gang te brengen, mijn klasgenoten te informeren en te inspireren.

 

Toen ik 14 was zat ik op de Middelbare School en startte ik een project op over Proefdiervrij. Ik maakte zelf lesmateriaal, zorgde voor folders, regelde actiemateriaal en zorgde dat iedereen in school wist dat het testen van make-up op dieren echt niet oké was en dat het ook anders kon. Ook toen genoot ik van de verbinding die ontstond met klasgenoten. De inspiratie werd zichtbaar door dat anderen mee wilden denken en doen.

 

Inmiddels ben ik al heel lang donateur van de Zeehondencrèche….. en van Proefdiervrij…… en van het Wereld Natuurfonds…… en nog een paar goede doelen.... ;-)

 

Ik heb vele dieren kunnen helpen als Paraveterinair en ik heb inmiddels ontelbaar veel leerlingen iets bijgebracht over Biologie en Diergezondheid in mijn baan als docent.

Gaaf natuurlijk. Een mooie loopbaan, past in de lijn der verwachting, toch?

 

Maar waarom dan SENSES? Heb je het nog niet druk genoeg?

 

Met mijn ondernemerschap creëer ik voor mijzelf mijn eigen missie. Misschien onbezonnen en idealistisch. Maar als pionier start ik graag met “niets om iets” te gaan maken.

Ik werk graag voor een goed doel. Mijn cliënten zijn mijn "goede doelen".

 

SENSES staat voor het creëren van je eigen balans. Vanuit ontspanning en inzicht.

Luister naar je eigen stem. Weet waar je kracht ligt en zet de stappen op je pad die je daadwerkelijk verder brengen. Dit kan wanneer jij je – eigen – doel helder hebt. En daar help ik je graag mee. Onderschat nooit je kracht als individu.

 

Wanneer je geïnspireerd bent, kom je in beweging. Wanneer je een doel hebt weet je welke kant je uit moet. Wanneer je bezielt bent liggen je gedachten en gevoelens op 1 lijn en gaat je handelen als vanzelf. Zo inspireer je weer anderen en ontstaat er als vanzelf een nieuwe creatie. En wellicht weer vele nieuwe, goede doelen.

En misschien ooit die betere wereld van vele blije zielen met daadkracht. :-)