7 januari 2019

BEGRIP VOOR EEN ANDER & GRIP OP JEZELF

 

“Ik begrijp het”, hoor ik mijzelf weer zeggen. Een van mijn vaste zinnetjes die ik inmiddels heb getackeld.

 

Overal begrip voor opbrengen, tolerant zijn en empathie tonen. “Van Mieke kunnen we er wel 50 hebben in de klas”, schreef mijn juf in mijn rapport van groep 4.

 

Meeleven, soms zelfs meelijden, niet voldoende mijn grenzen aan geven en overladen worden met verwachtingen van anderen - die niet werden uitgesproken - maar die ik zeer goed aanvoelde en waar ik op inspeelde.

Erg mooie kwaliteiten van mijzelf, al zeg ik het zelf. En ik denk voor velen wellicht herkenbaar.

Zeker voor vrouwen omdat deze kwaliteiten passen bij de vrouwelijke energie.

 

Maar tjonge, wat kun je jezelf tegen komen wanneer je alleen maar deze vrouwelijke energie in jezelf ontwikkelt en inzet in je leven.

Want door een teveel aan begrip voor anderen laat je over je eigen grenzen heen gaan.

Door een teveel aan inlevingsvermogen, raakt je eigen leef vermogen op.

Door een teveel aan hulpvaardigheid en goede bedoelingen, raak je de grip op jezelf kwijt.

Uiteindelijk is er dan maar 1 die goed voor JOU kan zorgen…en dat ben jezelf.

 

Maar HOE dan??

 

Door meer je mannelijke kant te gaan ontwikkelen. Ieder mens draagt de mannelijke en vrouwelijke energie in zich. Vrouwen zijn meer in hun element met hun vrouwelijke energie en zullen die dus als eerste gebruiken. Maar dit betekent niet dat je, als vrouw, de mannelijke energie niet hebt.

De mannelijke energie maakt je bewust van jezelf. Het laat je aarden. Het zorgt er voor dat je de belangen van een ander niet boven die van jezelf stelt.

De energie die ons voor onszelf laat opkomen. Die ons “nee” laat zeggen, ook tegen dierbaren waar we veel van houden…..

Die ons laat voelen dat we recht hebben op overvloed en dat we in staat zijn om in onze eigen behoeften te voorzien. Voor veel vrouwen voelt dit als een bepaalde vorm van arrogantie of egoïsme. Maar de energie van een gezond “ego” – individu – is zelfvertrouwen.

Voelen dat je het kunt, ten allertijden vertrouwen op jezelf. Durf te vertrouwen op je natuurlijke talenten. Ga in contact staan met je eigen creativiteit en inspiratie en toon je aan de buitenwereld. Daar is moed en daadkracht voor nodig.

 

Het lijkt wel of de tijd rijp is dat vrouwen meer hun mannelijke energie gaan inzetten.

Het aantal vrouwelijke ondernemers neemt enorm toe. Vrouwen die op deze manier duidelijk hun leiderschap en daadkracht tonen.

Vrouwen die in de sportschool kiezen voor krachttraining waardoor zij metaal en fysiek de manifestatiekracht voelen dat hen zelfvertrouwen geeft.

Vrouwen die steeds meer durven tonen dat ze intuïtieve gaven hebben en deze inzetten bij de stappen op hun levenspad. Ook al zijn ze angstig om hierin veroordeeld te worden.

 

Deze krachtbron, deze mannelijk energie in jezelf heb je als vrouw nodig om bij jezelf te zijn en te blijven ten midden van anderen.

 

Hierdoor ontstaat de balans tussen verbinden en loslaten.

Geven en ontvangen.

Vrouwelijk en mannelijk.

Begrip voor een ander…. en grip op jezelf ;-)